Tuinieren is voor zoveel mensen een vrij gewone hobby. Je zult natuurlijk te maken krijgen met planten en je kunt zelfs enkele van je favorieten planten laten groeien. Om je favoriete planten te kunnen kweken, moet je de zaden van die planten kopen. Deze zaden kun je kopen bij een betrouwbare zaden leverancier. Helaas zijn niet alle leveranciers hetzelfde. Je moet dus voorzichtig zijn met je keuze. Anders koop je misschien slechte zaden die moeilijk te kweken zijn. Hieronder volgen 4 dingen waar je rekening mee moet houden bij het zoeken naar een zaden leverancier.

Een goede zaden leverancier heeft voldoende voorraad

Het eerste waar je op moet letten bij het zoeken naar een betrouwbare zaadleverancier zoals https://www.tuinplus.nl/, is hun vermogen om zaden in grote hoeveelheden en op het juiste moment te leveren. Tuinen kunnen namelijk variëren van een kleine tuin met een oppervlakte van enkele vierkante meters tot een zeer grote tuin met een oppervlakte van enkele vierkante hectaren. Een goede zaden leverancier moet dus producten in grote hoeveelheden hebben die zelfs de grootste bestaande tuin kunnen bevoorraden.

Een groot aanbod aan zaadsoorten

Een zaden leverancier moet de gewenste zaden in grote hoeveelheden kunnen leveren. Daarnaast moeten ze een grote selectie aan variëteiten hebben. Dit betekent dat ze niet alleen de basisproducten zoals tomaten, paprika’s en sla moeten hebben. Ze zouden dingen moeten hebben waar je nog nooit van hebt gehoord, vooral als je iets nieuws wilt proberen. Vraag jezelf af waar je naar op zoek bent. Ben je op zoek naar iets dat zal groeien in jouw omgeving? Wil je hem binnen of buiten kweken? Kweek je voor eigen gebruik of voor wederverkoop? Een goede zaadleverancier kan al die vragen zeker beantwoorden.

Kennis over de zaden

Vervolgens is het ook belangrijk om te weten hoe goed hun zaden zullen ontkiemen. Sommige bedrijven garanderen de kiemkracht van hun zaden. Dit is fantastisch, want het verschil tussen een kiempercentage van 99% en een percentage van 50% kan enorm zijn als je begint met een kleine partij zaden. Het is ook vermeldenswaard dat de zaden van sommige bedrijven speciale technieken nodig hebben om te ontkiemen om een hoge kwaliteit te behouden. Gelukkig staat deze informatie meestal bij de productomschrijving. Maar toch is het altijd het beste om deze informatie ook aan de verkoper te vragen.

De aanbevolen temperaturen voor hun zaden

Sommige bedrijven bewaren hun zaden bij kamertemperatuur, wat prima is terwijl ze naar klanten worden verzonden. De meeste mensen hebben echter liever dat hun zaden in goede staat blijven nadat ze op hun bestemming zijn aangekomen. Voor die mensen is het beter om de zaden op een lagere temperatuur te bewaren en ze te vervoeren in een container die tijdens het transport een lage temperatuur kan behouden. Zo komen de zaden goed bij de kopers aan.