De zomer komt eraan en je kan je nog herinneren hoe warm het vorige jaren werd in huis. Geen pretje, want het is niet echt aangenaam om in een woonkamer te zitten of een slaapkamer te liggen waar het warm is. Om dit jaar voor aangename temperaturen in huis te kiezen is de aanschaf van een airco Lelystad de beste keuze. Maar waar moet je op letten en hoe zorg je ervoor dat je de beste airco kiest uit verschillende soorten? Dat lees je hier!

Stel jezelf eerst de volgende vragen

Een airco kopen: dit kan bij Polarcool.nl. Voordat je een keuze maakt is het slim om jezelf een aantal vragen te stellen, waaronder:

  Welke ruimtes wil ik verkoelen?

  Hoeveel wil ik gebruik maken van de airco?

  Wat is mijn budget?

  Is er ruimte voor een eventuele buitenunit?

Met deze vragen krijg je een duidelijker beeld van wat je wensen zijn. Zo wordt het een stuk makkelijker om te bepalen welk systeem voor jou de beste keuze is. Online kun je daarnaast ook gebruik maken van een Cool Calculator: hiermee ontdek je hoeveel vermogen een airconditioning moet hebben om een bepaalde ruimte in jouw huis te kunnen koelen.

Bekijk de soorten airco’s

Er zijn meerdere soorten airco’s beschikbaar. Zo kun je kiezen voor een mobiele of een vaste airco, en heb je daarnaast ook de mogelijkheid om voor een airco met of zonder buitenunit te kiezen. Een mobiele airco is vooral de juiste keuze wanneer je tijdelijk een ruimte wilt koelen, bij voorkeur de woonkamer of keuken. Dit type airco maakt wat meer lawaai en is daardoor minder geschikt voor de slaapkamer. Een vaste airco wordt vaak geïnstalleerd met een buitenunit, waarmee je een ruimte een stuk stiller kunt koelen. De installatie van je airco laat je over aan een professional!