We spenderen veel tijd in onze tuinen. Ze worden steeds meer gezien als een extra ruimte van ons huis en krijgen daarom ook veel aandacht. We letten nu meer op de inrichting en versiering van onze tuinen. We willen ervoor zorgen dat onze tuinen gezellig en sfeervol zijn, en dat kan gelukkig op verschillende manieren.

Robotmaaier

Waarom zou je kiezen voor een robot grasmaaier? Nou, een robot grasmaaier kopen is een goed idee, want het neemt het maaiwerk van je over en zorgt voor een perfect gazon. Zo heb jij meer tijd over om andere dingen te doen! En als je geen zin hebt om gras te maaien of als je gezondheid dat niet toelaat, dan is een robotmaaier ideaal. Je hoeft geen grasresten meer op te ruimen, want de robotmaaier zorgt voor een mooi en gezond onderhouden gazon.

Voordelen

De robotmaaier kan zo worden ingesteld dat hij meerdere keren per week het gras netjes maait. De fijne grasresten worden gelijkmatig verspreid over het gazon en dienen als natuurlijke meststof, waardoor je gazon nog mooier en gezonder wordt. En omdat een robotmaaier op een accu werkt, heb je geen benzine of olie nodig. De robotmaaier produceert geen uitstoot en de grasresten worden gerecycled.

Hoe werkt de robotmaaier?

Voordat je vanuit je luie stoel kunt zien hoe een robot je gras maait, moet je eerst wat werk verrichten. Het installeren van het werkgebied van de robotmaaier kost wat tijd en hangt af van het merk en de bijgeleverde instructies. Je kunt de robotmaaier op twee manieren gebruiken: handmatig of geprogrammeerd. In de handmatige modus blijft de maaier doorgaan totdat het hele gazon is bijgewerkt of totdat je hem uitzet. Je kunt ook de robot programmeren om op bepaalde tijden en dagen aan het werk te gaan. Tussendoor zal de maaier steeds teruggaan naar het oplaadstation. Op deze manier hoef je niet meer om te kijken naar je gazon.

Soorten robotmaaiers

Het belangrijkste bij het kiezen van een robotmaaier is dat deze geschikt is voor de grootte van je gazon. Je wilt dat de robotmaaier het hele gazon kan maaien, dus het is belangrijk om te kijken naar het bereik. Er zijn robotmaaiers beschikbaar voor oppervlaktes variƫrend van 300m2 tot 4.000m2. Sommige kunnen een gazon tot 4.000m2 aan, terwijl andere robotmaaiers geschikt zijn voor een gazon van maximaal 300m2. Zo kun je een robotmaaier kiezen die past bij de grootte van jouw gazon.