Ga je een tuin aanleggen of opnieuw inrichten? Je kunt dan zelf kiezen hoe je de basis wilt hebben. Je kunt voor gras kiezen, maar ook voor tegels. De meeste van ons vinden het wel prettig om een stuk groen in de tuin te hebben, en dan is gras een goede keuze. Je kunt zelf gras zaaien of kiezen voor kant-en-klare graszoden. Weet je niet zeker of je zelf wilt zaaien of graszoden wilt gebruiken? Lees dan verder voor 5 voordelen van graszoden.

Direct resultaat

Een groot voordeel van graszoden is dat je meteen een mooi groen gazon hebt. Dat willen we toch allemaal? Je ziet namelijk direct resultaat zodra ze in je tuin liggen. Dit is anders dan wanneer je gras gaat zaaien. Hierbij moet je namelijk wachten tot het zaad ontkiemt en groeit. Met graszoden ziet je tuin er meteen mooi uit.

Jaarrond leggen

Een ander voordeel van graszoden is dat je ze bijna het hele jaar door kunt leggen. Je kunt gras eigenlijk alleen maar zaaien in bepaalde seizoenen wanneer de grond en temperatuur goed zijn. Maar met graszoden ben je niet afhankelijk van het seizoen, je kunt ze in alle 4 de seizoenen leggen. Zo hoef je niet te wachten op het perfecte moment om een groen gazon te hebben.

Vogelvriendelijk

Vogels kunnen echt een probleem zijn wanneer je normaal gras gaat zaaien. Ze eten de zaadjes op en dat kan kale plekken in je gazon veroorzaken. Met graszoden heb je dat probleem niet, want er zitten geen zaden in die vogels op willen eten vinen. Je gazon blijft dus mooi en egaal!

Windbestendig

Daarnaast kan de wind ook de zaadjes wegblazen en hierdoor zal je tuin ongelijk groeien. Graszoden lossen ook dit probleem op, want ze blijven goed liggen, zelfs als het waait. Zo krijg je een mooi egaal gazon, zonder dat het weer roet in het eten gooit.

Minder onkruid

Tot slot kan onkruid een probleem zijn bij normaal gras en dan ziet je gazon er niet meer zo mooi uit. Graszoden verkleinen de kans op onkruid. Er kan nog steeds wat onkruid komen, maar het is minder waarschijnlijk in een dicht en gezond gazon van graszoden. Zo hoef je minder tijd en moeite te steken in het weghalen van onkruid uit je tuin. Super voordelig dus die graszoden!