Vooral in de zomer is het erg fijn om een lekkere tuin te hebben. Het is de perfecte plek om even tot rust te komen en de zon lekker op je gezicht te laten schijnen, zeker wanneer je verder niet op vakantie gaat. Daarnaast kan jouw tuin ook een erg gezellige plek zijn, waar je vrienden kunt ontvangen of met familie een hapje kan eten. Toch vergt een fijne tuin wel wat inspanning en onderhoud. Heb jij jouw tuin al helemaal op orde om er deze zomer optimaal profijt van te hebben? Dit zijn de dingen waar je aan moet denken!

Een terras

Om lekker in je tuin te kunnen zitten is een fijn terras met een mooi tuinset natuurlijk essentieel. Investeer in een mooi en stijlvol tuinset dat past bij de uitstraling die jij wilt dat jouw tuin heeft. Bij Tuinmeubelshop vind je bijvoorbeeld een breed aanbod aan tuinstoelen en -tafels. Wees kritisch op het materiaal dat je kiest. Je wil immers een zo duurzaam en onderhoudsvrij mogelijk set aanschaffen. Kunststof is daarin een goede keuze. Het kan bijna elke weersomstandigheid verdragen en gaat lang mee!

De schaduw

In de zomer kan de zon erg fel worden waardoor het soms onaangenaam kan zijn om buiten te zitten. Creëer daarom een plekje in de tuin waar schaduw gegarandeerd is. Dit kun je makkelijk doen door bijvoorbeeld een schaduwdoek op te spannen. Een andere, iets omslachtigere, maar wel hele sfeervolle optie is om een pergola in de tuin te bouwen. Het duurt wel even voordat een pergola naar behoeven begroeid is, dus daar moet je eigenlijk de zomer van tevoren al mee beginnen.

Een automatisch irrigatiesysteem

Een minder leuk aspect aan de zomer is dat het soms erg droog kan worden. Je blijft op sommige dagen maar bezig met het bewateren van je planten. Een automatisch irrigatiesysteem kan een uitkomst bieden. Voor de meeste planten is de waterdosering van een automatisch irrigatiesysteem niet secuur genoeg, maar je kunt het prima gebruiken om te zorgen dat je gazon niet binnen de kortste keren is uitgedroogd. Toch weer een zorg minder!