Het maken en hebben van een moswand in jouw interieur brengt vele voordelen met zich mee. Niet alleen is het erg mooi en zul je er veel complimenten over krijgen, het biedt ook talloze voordelen aan jouw gezondheid. Nu vraag je je misschien af hoe dit kan. In dit artikel zal dit uitgebreid besproken worden. Je kunt bijvoorbeeld een moswand maken bij Kunsthaagvoordeel. Niet alleen hebben zij de beste kwaliteit moswanden, ze bieden ook advies aan waar je echt iets aan hebt. Lees snel verder waarom ook jij een moswand zou moeten maken.

Een echte blikvanger

Voordat we komen op de praktische voordelen van moswanden, is het natuurlijk niet te omzeilen dat moswanden ook gewoon erg esthetisch zijn. Ze bieden namelijk net dat vleugje groen aan wat je misschien nog niet hebt in jouw interieur. Het kan letterlijk dienen als een decoratief stuk of kunstwerk, gezien je het ook aan de muren in bijvoorbeeld de woonkamer kunt bevestigen. Dus heb je toevallig nog veel lege muren in huis? Dan is het maken van een moswand iets om te overwegen.

Geluiddempende eigenschappen

Daarnaast kiezen mensen vaak voor een moswand omdat het bekend staat om zijn geluiddempende effecten. Door de textuur van mos kunnen harde geluiden worden gedempt, waardoor er een rustigere omgeving kan ontstaan. Niet alleen is dit heel handig in drukke ruimtes, zoals kantoren, maar ook thuis kan dat schelen, als je bijvoorbeeld drukke kinderen hebt.

Luchtzuiverende eigenschappen

Iets wat niet veel mensen weten is dat mos een luchtzuiverende eigenschap heeft. Mos zorgt ervoor dat giftige stoffen worden opgenomen, waardoor er minder schadelijke stoffen in de lucht rondzweven. Op deze manier kun jij ze ook niet meer in ademen, wat weer goed is voor je gezondheid. Vooral in ruimtes waar bijvoorbeeld gerookt wordt, kan dit een groot effect hebben.

Weinig onderhoud

Een ander groot voordeel waarom je een moswand moet maken, is dat het vrij weinig onderhoud betreft. Je hoeft het geen water te geven en je hoeft het ook niet om de aantal weken te knippen of bij te snoeien. Daarom is het ideaal voor mensen die weinig tijd hebben, maar alsnog houden van groen in huis.