Buitenkleden zijn een geweldige manier om de buitenruimte van je woning op te fleuren en te personaliseren. Of het nu gaat om het opfleuren van je terras, balkon of tuin, een buitenkleed kan het verschil maken. Bovendien kun je met een buitenkleed ook een comfortabele en gezellige sfeer creëren, waardoor je je buitenruimte op een hele andere manier gaat waarderen en gebruiken. Wanneer je op zoek gaat naar een buitenkleed, is het vooral belangrijk om te kijken naar het materiaal. Het materiaal van een buitenkleed moet namelijk bestand zijn tegen weersinvloeden, zoals regen en zonlicht. Daarom zijn er speciale buitenkleden beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor buitengebruik en die weerbestendig zijn. Maar welke soorten kleden zijn er voor buiten en welke past bij jouw tuin?

Soorten buitenkleden

Er zijn diverse soorten buitenkleden beschikbaar, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en voordelen. Er is dan ook altijd wel een tuinkleed die past bij jouw tuin en eventuele loungehoek. Denk je aan het kopen van een kleed voor onder jouw loungeset bijvoorbeeld? Hieronder vind je een overzicht van de verschillende kleden. Lees je goed in over het materiaalsoort en de stijl zodat je een juiste keuze maakt en jouw kleed past bij de meubels.

Polypropyleen buitenkleden

Dit type buitenkleed is gemaakt van kunststof en is bestand tegen weersinvloeden, zoals regen en zonlicht. Bovendien zijn ze licht van gewicht en eenvoudig schoon te maken.

Acryl buitenkleden

Acryl buitenkleden zijn een populair alternatief voor wol buitenkleden, omdat ze licht van gewicht en waterafstotend zijn. Bovendien zijn ze beschikbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen en kan je dan ook altijd wel een kleed vinden die bij jouw interieur en tuin past.

Woven buitenkleden

Dit type buitenkleed is gemaakt van gevlochten stof, zoals polyester of acryl, en is zowel weersbestendig als slijtvast. Ideaal als het regent en je wilt dat jouw kleed in mooie staat blijft.

Bamboe buitenkleden

Bamboe buitenkleden zijn gemaakt van een duurzame en milieuvriendelijke grondstof. Ze zijn ook antislip en bieden daarom extra grip en stabiliteit op een gladde ondergrond.

Jute buitenkleden

Dan heb je nog jute buitenkleden. Deze kleden zijn gemaakt van natuurlijk materiaal en bieden een rustieke en landelijke uitstraling. Ze zijn slijtvast en gemakkelijk te reinigen. Nu je alle soorten kleden kent, kun je gemakkelijk een keuze maken en genieten van jouw nieuwe interieur toevoeging!