Tegenwoordig stijgen de energieprijzen fors, hier is helaas weinig aan te doen. Het is daarom verstandig om te investeren in isolatie. Op deze manier kun je jaarlijks heel wat kosten besparen op je energierekening. Voor deze isolatie zijn er veel mogelijkheden te bedenken. Wist je dat er ook slimme manieren zijn om je zwembadverwarming op een duurzame wijze in te richten? In dit artikel leggen we je uit hoe je dit het beste kunt doen!

Een duurzame manier om uw zwembad te verwarmen

Zonnecollectoren worden veelal gebruikt om op een duurzame manier een huis of kantoorpand te verwarmen. Hierbij blijven de ruimtes van het huis, kantoorpand of bedrijf op een constante temperatuur. Dit heeft als voordeel dat de collectoren geen grote verschillen in temperatuur moet verkoelen of verwarmen. Het kost namelijk meer energie om een ruimte een paar graden kouder of warmer te maken per dag of moment, dan wanneer deze temperatuur constant blijft. Dit is de functie van een zonnecollector: de temperatuur blijft constant. Wat sommige mensen niet weten, is dat je een zonnecollector ook goed kunt gebruiken voor het warm houden van je zwembad! Bovendien is dit de meest duurzame manier om je zwembad te voorzien van een aangename temperatuur.

Wanneer je zwembad verwarmen?

Afhankelijk van de grootte van je zwembad kun je ervoor kiezen om je zwembad op bepaalde momenten te verwarmen. Wanneer je een relatief klein zwembad hebt, zul je in de zomer wellicht het systeem kunnen uitschakelen omdat het water van zichzelf warm genoeg is. Het ietwat koude water zorgt voor een heerlijke verkoeling om een warme en zomerse dag. Hoewel in de lente de temperatuur wel aangenaam is om een duik te nemen, het water in het zwembad dan wel als te koud kan worden ervaren. Hetzelfde geldt voor in de herfst. Deze seizoenen bevatten genoeg gelegenheden om een duik in het zwembad te nemen. Een oplossing hiervoor is verwarming middels zonnecollectoren. Zorg ervoor dat je de temperatuur van de verwarming afstemt op een aangename zwemtemperatuur, zodat je op een fijne manier gebruik kan maken van je zwembad. Daarnaast is het belangrijk dat wanneer je het zwembad lange tijd niet gebruikt, of wanneer je vermoed geen zonnecollectoren nodig te hebben, het systeem uit zet. Enthousiast geworden door de duurzame mogelijkheden en heb je zin in een aangename duik? Verwarm dan je zwembad met een zonnecollectoren systeem van Sunmax en bespaar op je energiekosten!

Een zwembad moet met name in de lente en herfst verwarmd worden, als u hier comfortabel in wilt zwemmen. In de zomer zorgt de warmte van de zon (deels) voor het opwarmen van uw zwembad. In de lente en herfst staat de zon lager, wordt het eerder donker en dalen de temperaturen. Belangrijk is dat u het zwembad tussentijds afdekt met een zwembadafdekking als het is verwarmd, dan verliest u minder warmte en dat scheelt energie.